pátek 17. října 2014

Jak to dopadlo s fanatickým fanouškem Nookie

Jak se občas některé věci seběhnou tak, že se vám chce brečet a smát se zároveň nad tou ironií...
V dubnu se fanatický fanoušek pokusil zabít zpěvačku jedné z mých nejoblíbenějších kapel, Nookie ze Slot (psala jsem o tom tady http://little-miss-catastrophe.blogspot.cz/2014/04/jako-ze-spatneho-filmu.html). Včera přišla zpráva, že v Petrohradě byl s Dmitrijem (jak se dotyčný jmenuje) ukončen soud a odsouzený se po poradě s právníkem rozhodl neodvolávat. Soud došel k závěru, že Dmitrij, který ve vazbě začal projevovat sebevražedné sklony, je nepříčetný, a proto nepůjde do vězení. Místo toho mu byla nařízena ústavní léčba, ze které bude moci odejít pouze, pokud si uvědomí svůj čin a projde nápravnou léčbou. Pak přejde na ambulantní léčbu a do konce života zůstane pod dohledem psychiatra, s možností opětovné hospitalizace, pokud tak psychiatr uzná za vhodné.
Těm z vás, co sledují zprávy, už možná dochází, proč se mi nad tímhle rozsudkem chtělo smát a brečet zároveň. Asi všichni, vzhledem k okázalé mediální masáži, už víme, co se stalo ve Žďáru, a jak se to stalo... (Mimochodem, říkala jsem si, jestli se toho u nás na Vysočině neděje v poslední době trochu moc - útok ve škole, mrtvá holka na skládce...) Samozřejmě neříkám, že Dmitrije pustí za rok domů a on okamžitě půjde a někomu (nedejbože znovu Nookie) něco udělá, ale to načasování v kontextu žďárského útoku skutečně nemohlo být ironičtější, a co vám budu říkat, trochu mě vyděsilo. Snad už je tahle kapitola definitivně uzavřená, a jestli Nookie někdy umře, tak to bude přirozenou cestou někdy za 70 let, s hromadou dětí a vnoučat okolo.
Jen tak na závěr, hymnou za uzdravení Nookie se stala píseň Boj, kterou se Slot rozhodli vydat jako nový singl. Fotky i těch pár záběrů vypadají super a už se na ten klip nepříčetně těším.:)

Žádné komentáře:

Okomentovat