čtvrtek 21. února 2013

"Chilližrout pro amatéry a jedno prase"

Nevím, kolik z vás zaregistrovalo, že se osmého září v Brně konala akce jménem Chilližrout. Bohužel v ten den byl zároveň koncert Angelspit v Praze, takže jsem se nemohla přijít podívat - stejně jako jedna moje kamarádka, takže slovo dalo slovo a rozhodly jsme se uspořádat takového malého, soukromého Chilližrouta jenom pro nás a pár kamarádů - akce byla nakonec pojmenována tak, jak vidíte v nadpisu. (To prase má symbolizovat jinou holčinu, která se také zúčastnila a která asi opravdu nemá chuťové pohárky.:D)
Půl roku jsme tuhle akci odkládaly, protože se, klasicky, nikdy nenašlo datum, které by vyhovovalo všem, až jsme se s tou kamarádkou naprdly a řekly, že Chilližrout proběhne první týden semestru, i kdybychom se měly zúčastnit jenom my dvě. Účast nakonec byla přeci jen o něco hojnější, a žranice to byla náramná. Taková, že než někoho napadlo vůbec udělat fotku, byla už toho většina sežraná.


...a to se mi na tu fotku ani všechno nevešlo.
Menu bylo následující:
Předkrm - jalapeños plněné ananasem a sýrem, naložené v oleji. Tahle věc se shledala s nejmenším nadšením a byla ohodnocena slovy "dobrej bizár". Nebyly jsme se schopné dohodnout, jestli to je hnusný nebo dobrý. Respektive, dobrý to nebylo. Ale hnusný taky ne. A jen tak na okraj, vůbec to nepálilo.
Hlavní chod - brambory s feferonkovou omáčkou a sušenými papričkami, feferonkové špagety s kořením. Ty brambory, to bylo nepředstavitelný žrádlo... Původně byly bez papriček, ale na první ochutnání se objevily protesty, že to není žádná pořádná voltáž, takže se přidalo pár sušených papriček. Pak už to zase bylo na vkus některých z nás příliš.:D A špagety byly jenom taková chuťovka na zklidnění podrážděných sliznic - ale to by člověk neřekl, jak dobrý můžou být špagety s feferonkama, kari a pepřem.
Zákusek, který se nevešel do záběru - domácí chilli čokoláda. Pochybuju, že jsem někdy jedla něco lepšího. A pevně doufám, že tohle nebylo naposledy, co jsme něco podobného pořádaly.:D

Žádné komentáře:

Okomentovat